Bosna i Hercegovina     | 24.02.2020. 18:22 |

Premijer Topić primio učenike koji su pobijedili na Robokup-u

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 24. veljače (FENA) - Predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić u ponedjeljak je upriličio prijem za učenike OŠ Antuna Gustava Matoša iz Vidovica, pobjednike Robokup-a.

Prijemu su nazočili županijska ministrica prosvjete znanosti, kulture i sporta Ana Andrić, direktor navedene osnovne škole Ivan Živković, mentorica sekcije robotike Nada Divković i učenici Dario Knežević (9. razred), Ciprijan Šokić (7. razred) i Mato Dominković (7. razred).

Učenici sekcije robotike iz Vidovica osvojili su prvo mjesto u rješavanju trećeg zadatka "Programiranje i ugađanje unaprijed izrađene robotske konstrukcije" u natjecanju "Robokup" u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture. Na natjecanju je sudjelovala 21 osnovna škola, i to 19 iz Republike Hrvatske i 2 iz Bosne i Hercegovine, priopćila je Vlada Posavske županije. 

- Mi smo ponosni na naše učenike i na njihov uspjeh i drago nam je što promoviraju na ovaj način našu školu- izjavio je ravnatelj Živković.

O natjecanju koje je održano u Stubičkim Toplicama, kao i o nagradama govorila je mentorica Nada Divković.

- Bili smo tamo 3 dana, a boravak je financirala Hrvatska zajednica tehničke kulture. Sekcija robotike krenula je sa radom prije 4 godine, a ovo nam 4. nastup na natjecanju Robokup-a. Učenici su za nagradu dobili po jednu robotsku ruku, medalje i diplome, izjavila je mentorica Divković.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

Poljoprivrednici blokirali cestu Orašje – Tuzla, traže isplatu poticaja za pšenicu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta