Bosna i Hercegovina     | 25.02.2020. 09:28 |

U Busovači obilježena obljetnica utemeljenja općinske organizacije HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

BUSOVAČA, 25. veljače (FENA) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju u čast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima te svečanom akademijom, sinoć je obilježena 30. obljetnica utemeljenja općinske organizacije HDZ-a BiH u Busovači.

Svečanom obilježavanju busovačkog HDZ-a BiH nazočilo je visoko stranačko izaslanstvo, predvođeno predsjednikom stranke Draganom Čovićem, koji je prije svečane akademije održao radni sastanak s članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Busovača.

Razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji, infrastrukturnim projektima, stanju u gospodarstvu, zdravstvu, potencijalima i uspjesima, te pripremama za predstojeće listopadske lokalne izbore, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

U svom obraćanju na svečanoj akademiji Čović je kazao da se HDZ BiH neće umoriti u nastojanjima da se ubrza put Bosne i Hercegovine u euroatlantske integracije.

- Hrvatski narod jedni se zalaže za poštivanje Ustava Bosne i Hercegovine, zato teško možemo prihvatiti kada nam netko komentira što je u Ustavu. Svi oni koji komentiraju, neka ispoštuju odluke Ustavnog suda - poručio je Čović.

Dodao je kako će se zalagati za Bosnu i Hercegovinu, zemlju tri potpuno ustavno jednakopravna konstitutivna naroda, u kojoj će Hrvate predstavljati oni koje hrvatski narod izabere.

- To je nešto što nije retrogradno, nešto što nije protiv europskih standarda. To je nešto što je zapisano u Daytonskom mirovnom sporazumu, to je nešto što precizno piše u Ustavu Bosne i Hercegovine. Oni koji su jednom, dva puta, pa tri puta birali predstavnike uime Hrvata, na svim razinama, to će pokušati opet ako dobiju prigodu. Na nama je da pokažemo sa svakog dijela Bosne i Hercegovine, da nismo oni koji dijele, nego grade Bosnu i Hercegovinu, i borimo se za jednakost svakog Hrvata od Posavine, preko Središnje Bosne do Neuma - kazao je prvi čovjek HDZ-a BiH.

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji, ministrica financija u Vladi Županije Središnja Bosna (ŽSB) i predsjednica Općinskog odbora HDZ-a BiH Busovača Mirjana Plavčić ustvrdila je kako je na snazi Izborni zakon koji bošnjačkom narodu omogućava biranje hrvatskih političkih predstavnika.

- Ne mogu nas zastrašiti i nećemo se umoriti. Pred nama je izborna godina, još jedna borba, izazov i prilika za izboriti načelničku poziciju i većinu u Općinskom vijeću, neće biti lako, ali nije nemoguće. Večeras čestitajmo jedni drugima, a već sutra osnaženi zajedništvom, međusobnim uvažavanjem, povjerenjem, krenimo u nove borbe i zajedničke pobjede - dodala je Plavčić.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB Radoje Vidović uz čestitku na velikoj obljetnici, zahvalio se Općinskom odboru HDZ-a BiH Busovača na svemu što je učinjeno kroz 30 godina djelovanja, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu