Servisne informacije     | 25.02.2020. 13:40 |

U srijedu jače padavine od poslijepodnevnih sati, tokom noći susnježica i snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - U Hercegovini će sutra biti oblačno vrijeme. U Bosni prijepodne umjereno do pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana jače naoblačenje. Prijepodne lokalno će padati i slaba kiša.

Jače padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak. U nizinama ispočetka će padati kiša, a na planinama snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na četvrtak i u nizinama će padati susnježica ili snijeg, osim na jugu BiH.

Vjetar će veći dio dana biti umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Poslijepodne u Bosni vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, a  na jugu i u Krajini do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 11 i 17 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša koja bi u noći na četvrtak mogla preći u susnježicu ili snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 7, a najviša dnevna  oko 14 stepeni.

Danas je u BiH  sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku.

Temperature zraka danas u 13 sati: Bjelašnica 2, Prijedor 11, Sanski Most 13, Bihać, Gradačac, Ivan-sedlo, Livno i Zenica 14, Banja Luka i Drvar 15, Sokolac 16, Grude, Neum i Trebinje 17,  Bugojno, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Zvornik 18, Mostar 19 i Stolac i Tuzla 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hdirometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom