Bosna i Hercegovina     | 25.02.2020. 14:19 |

Ambasadorica Gutić-Bjelica predala akreditivna pisma predsjedniku Moldavije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Moldaviji sa sjedištem u Budimpešti Biljana Gutić-Bjelica je 21. februara predala akreditivna pisma predsjedniku Republike Moldavije Igoru Dodonu, saopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U razgovoru nakon predaje akreditivinh pisama ambasadorica Gutić-Bjelica je istakla da su Bosna i Hercegovina i Republika Moldavija dvije prijateljske zemlje koje nemaju otvorenih pitanja.

Zahvalila je na dosadašnjoj dobroj saradnji, te dodala da se dobri i prijateljski odnosi mogu dodatno poboljšati inteziviranjem međusobne bilateralne saradnje, kao i kroz ekonomsku saradnju, gdje obje zemlje imaju veliki potencijal.

Ambasadorica Gutić-Bjelica je istakla da će se kao nerezidentna ambasadorica dodatno angažirati na jačanju sveukupnih odnosa između dviju zemalja, a naročito na planu ekonomske saradnje. U tome cilju je istakla potrebu nastavka rada na potpisivanju sporazuma koji bi doprinjeli unapređenju daljnjih bilateralnih i ekonomskih odnosa, na što će usmjeriti svoje aktivnosti.

Potom je predsjednika Republike Moldavije upoznala o vanjskopolitičkim ciljevima Bosne i Hercegovine i naročito prioritetnim vanjskopolitičkim ciljem pristupanja Europskoj uniji, što bi Bosni i Hercegovini donijelo stabilizaciju sveukupnih odnosa, te pomoglo ekonomskom jačanju cijele zemlje.

Gutić-Bjelica je izrazila nadu da će se između BiH i Moldavije intenzivirati razmjena posjeta na visokom i najvišem nivou, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu