Sport     | 25.02.2020. 14:17 |

Atletska utrka ulicama Bihaća povodom Dana grada

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 25. februara (FENA) - Gradski sportski savez Bihać je u okviru obilježavanja manifestacije Dana grada organizirao atletske utrke za učenike osnovnih i srednjih škola, te seniore i rekreativce.

Tako su gradskim središtem danas trčali najmlađi građani Bihaća, ali i dugogodišnji članovi Atletskog kluba Bihać i ostali sportisti.

-Jedna od najljepših sportskih manifestacija u posljednje vrijeme, jer smo na jednom mjestu okupili stotine Bišćana od šest do 60 godina. Cilj nam je zainteresirati veliki broj djece za sportske aktivnosti i to smo danas zaista uspjeli. Imaju priliku baviti se sportom, družiti se, te učestvovati u obilježavanju 760 godina postojanja njihovog grada - kazao je predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić.

Pobjednici utrka za starije osnovce Hana Goretić i Ajdin Zirić posebno su bili ponosni na ovaj uspjeh, jer je riječ o rođendanskoj utrci njihovog rodnog grada.

-Najbrži u utrci starijih osnovaca grada Bihaća, kako ne bih bio ponosan. Naročito mi je drago što je to bila utrka povodom Dana mog Bihaća, te što sam tom prilikom na najbolji način predstavio svoju školu - rekao je učenik devetog razreda u Osnovnoj školi "Prekounje" Ajdin Zirić.

U konkurenciji seniora i rekreativaca trijumfovao je uspješni bihaćki sportista Džejlan Ilijazović.

-Moram priznati da sam se pripremao neko vrijeme za ovu utrku i zadovoljan sam istrčanim vremenom. Na početku sam se pribojavao konkurencije, međutim brzo se pokazalo da sam trenutno najspremniji - riječi su pobjednika Ilijazovića.

Atletska utrka gradskim ulicama bila je samo jedan u nizu sportskih događaja povodom obilježavanja 760 godina Bihaća, s obzirom da su organizirani i malonogometni omladinski turnir, šahovski turnir "Od kina do benzina" i tradicionalna revijalna malonogometna utakmica između Grada Bihaća i Konzulata Republike Hrvatske.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

Vlada ŽZH isplatila ukupan iznos za sufinanciranje prijevoza učenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta