Regija     | 25.02.2020. 17:34 |

Dva pacijenta u šabačkoj bolnici u izolaciji zbog sumnje na koronavirus

FENA Agencije

BEOGRAD, 25. februara (FENA) - Dva pacijenta smještena su na Infektivno odjeljenje bolnice u Šapcu zbog sumnje na koronavirus. Jedan pacijent boravio je u Tajlandu, a drugi se vratio iz Milana sa simptomima sličnim gripu, saznaje RTS.

Navedeno je da je na Infektivno odjeljenje Opšte bolnice "Dr. Laza K. Lazarević" u Šapcu smješten pacijent zbog sumnje na koronavirus.

Kako je potvrđeno RTS-u u epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravlje, riječ je o muškarcu starom 22 godine koji je dva mjeseca poslovno boravio u Milanu u Italiji, a u Šabac je stigao sa visokom temperaturom.

Uzorak materijala za analizu, kako se navodi, poslat je na Institut "Torlak".

Prethodno je hospitalizovan pacijent koji je boravio u Tajlandu, a kao i povratnik iz Milana nije respiratorno ugrožen, već ima simptome gripa.

Oni su smješteni u propisno opremljenim izolacionim jedinicama, isključivo prema proceduri i uputstvima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr. Milan Jovanović Batut".

Inače, zbog razvoja situacije sa Kovidom-19, Srbija je pojačala nadzor putnika na graničnim prijelazima, a jučer je održan i hitan sastanak radne grupe Ministarstva zdravlja za kontrolu virusa.

Srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar kazao je za RTS da apsolutno nema mjesta za paniku koja počinje da se širi i ističe da je situacija u Srbiji daleko od alarmantne.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Brnabić: Hvala oporbi koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vjetrovi udaraju u Srbiju

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta