Regija     | 25.02.2020. 16:46 |

Turković -Joksimović: RAI ulaže napore u borbi protiv korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila je danas u nastupnu posjetu šefa Sekretarijata Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI) Vladana Joksimovića.

Turković je istakla značaj koji BiH pridaje pitanju borbe protiv korupcije, kako radi samih bh. građana, tako i radi činjenice da se radi o jednom od ključnih pitanja za napredak naše zemlje  na putu ka Evropskoj uniji.

Informirala je ujedno Joksimovića i o međunarodnim aktivnostima koje BiH provodi po pitanju prevencije i borbe protiv korupcije, te saradnji s ostalim organizacijama i inicijativama u toj oblasti.

Joksimović je informirao je Turković o trenutnim aktivnostima i planovima za naredno razdoblje u okviru te međuvladine inicijative, čije je sjedište u Sarajevu.

Napomenuo je da RAI ulaže značajan trud kako bi bili ostvareni što bolji rezultati u naporima u sveobuhvatnoj borbi protiv korupcije u devet država članica: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Moldaviji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Rumuniji i Srbiji, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana