Svijet     | 26.02.2020. 07:14 |

OBAVIJEST KORISNICIMA - ISPRAVKA VIJESTI

FENA Internet

Zbog grube greške u prijevodu Fena povlači vijest "Švicarska potvrdila prvi smrtni slučaj od koronavirusa" objavljenu sinoć. Riječ je o prvom slučaju zaraze, a ne smrtnom slučaju. Izvinjavamo se korisnicima i molimo da koriste korigiranu verziju vijesti.

ZURICH, 25. februara (FENA) - Muškarac (70) pozitivan je na koronavirus u južnom kantonu Ticino, na granici s Italijom, saopćile su u utorak švicarske zdravstvene vlasti potvrdivši prvi slučaj zaraze u toj državi.

- Zaražena osoba je bila u Italiji prije desetak dana i učestvovala je u događaju u blizini Milana - navodi se u saopćenju švicarskog ministarstva zdravstva, prenosi Reuters.

Zvaničnici su na konferenciji za medije rekli da nije jasno u kom se događaju radi gdje se muškarac zarazio. Osobe s kojima je muškarac bio u kontaktu trenutno su u fazi identifikacije i stavljene su pod karantin tokom period od 14 dana.

Najveća evropska epidemija trenutno se nalazi u Italiji, s više od 280 zaraženih i sedam smrtnih slučajeva. Počelo se širiti u utorak od sjevernih regija Lombardije i Veneto, do centralne Toskane, obalske regije Ligurije i Sicilije na jugu.

Švicarske vlasti saopćile su da se rezultati od 70 testova očekuju u narednim satima, iz Ticina, ali i iz centralnih i sjevernih kantona Berne i Basel. Navode da u ovom trenutku nije neophodno preduzimati dalje mjere, poput zatvaranja škola.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Švicarci glasali za zabranu nacističkih simbola

Švicarsko stanovništvo raslo je prošle godine rekordnom stopom u 60 godina zahvaljujući Ukrajincima

Rusija odbacuje mirovnu konferenciju o Ukrajini u Švicarskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu