Bosna i Hercegovina     | 26.02.2020. 11:56 |

Potpisana saradnja MO i OS BiH i vojno-diplomatskih predstavnika u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH potpisali su Plan saradnje za 2020. godinu.

Plan je, u ime MO i OS BiH, potpisao pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, a u ime Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH brigadir Žarko Henigman, doajen Asocijacije, vojni ataše R Slovenije u BiH.

Pomoćnik ministra Šajinović naglasio je da je Plan za 2020. godinu dobra baza za suradnju, a očekuje da će Bosni i Hercegovini biti data prilika da bude partner i u većim projektima.

Brigadir Henigman istakao je da je potpisivanje Plana svojevrsna poruka opredijeljenosti Asocijacije ka suradnji sa MO i OS BiH, razmjeni znanja i iskustava, te pomoći BiH ka njenom evroatlantskom putu.

Planom je predviđena realizacija 20 zajedničkih aktivnosti, koje su podijeljene u četiri oblasti (protokolarne aktivnosti, posjeta jedinicama, prisustvo okruglim stolovima i brifinzima, te društvene, kulturne i vjerske aktivnosti).

- Potpisivanju je prisustvovao pukovnik Kai-Uwe Napel, zamjenik doajena Asocijacije, vojni ataše SR Njemačke i pukovnik Elmir Mahmutbegović, viši stručni saradnik za strane vojne ataše-e u BiH - saopćio je Ured za odnose s javnošću MO BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vešović: BiH na evropskom putu ima pomoć Sjevernoatlantskog saveza

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu započeli praksu u Federalnoj upravi policije

Suradnja bolnice u Orašju i KBC-a Osijek u zbrinjavanju pacijenata s akutnim moždanim udarom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'