Bosna i Hercegovina     | 26.02.2020. 15:18 |

Čović-Sabolić - Odnosi BiH i Hrvatske prijateljski, ima prostora za unapeđenje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović razgovarao je danas s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, suradnji, dobrim bilateralnim odnosima dviju država, ali i položaju Hrvata jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.

Naglašena je potreba postizanja zajedničkog dogovora pri provedbi svih presuda Ustavnog suda BiH da bi se ostvarila institucionalna ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH i postiglo suglasje oko legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u BiH.

Republika Hrvatska, trenutno i država predsjedateljica EU, pouzdan je i snažan partner Bosni i Hercegovini, podržava opredjeljenje BiH za daljnje integracije i članstvo u Europskoj uniji i NATO savezu, naglašeno je na sastanku.

Kako se navodi u saopćenju za javnost iz Ureda predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića, dostavljenog Sektoru za odnose s javnošću, ocijenjeno je da su odnosi dviju država prijateljski, ali uvijek ima prostora za unapređenje na obostranu korist.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana