Regija     | 26.02.2020. 14:50 |

Papandreou - Radončić: Važnost regionalne saradnje u vezi s migrantskom krizom

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas ambasadora Republike Grčke u BiH Dimitriosa Papandreoua s kojim je razgovarao o ilegalnim migracijama, bilateralnoj saradnji i putu BiH u evropskim integracijama.

Papandreou je naveo da Grčka poduzima sve neophodne mjere kako bi se spriječio novi migranstki val prema Evropskoj uniji, a time i prema BiH, te negira podatke da se u njegovoj zemlji već nalazi oko 100.000 ilegalnih migranata. Također,  istakao je da je u vrhu prioriteta i spriječavanje krijumčarenja i dolazak novih migranata u Grčku.

Radončić je istakao da je to ohrabrujuća informacija te naglasio važnost regionalne saradnje zemalja koje se suočavaju s tim problemom. Zbog toga je pozitivno ocijenio i najavu skore posjete ministra unutrašnjih poslova  Grčke zemljama regiona, u sklopu koje će posjetiti  i BiH.

Razgovarano je i o borbi protiv terorizma i ambasador Papandreou je istakao da BiH daje dobar primjer zamljama u regionu, ali i Evropi na koji način se treba rješavati taj problem.

Ponovio je da BiH ima punu podršku Grčke na putu ka evropskim integracijama te ponudio tehničku i pravnu pomoć za ubrzanje tog procesa, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Štrajk radnika transportnog sektora paralizirao Grčku

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'