Stranačke aktivnosti     | 26.02.2020. 20:27 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

Izjava za javnost

„Govoriti o interesu Republike Srpske, a glasati protiv ratifikacije sporazuma o finansiranju bolnica u Republici Srpskoj, kao i protiv ratifikacije sporazuma o prikupljanju i tretmanu otpadnih voda u Gradišci, te još niza sporazuma o dodjeli grant sredstava u vrijednosti od 140 miliona eura koje idu u Srpsku, opasno je licemjerstvo i politička neodgovornost SNSD-a“, rekla je poslanik PDP-a u PD PS BiH Mira Pekić.

„Upravo je to izdaja građana Republike Srpske i djelovanje suprotno našim interesima. Poslanici SNSD-a su imali obraza da kažu ne finansiranju bolnica, ali su se vrlo lako dogovorili da svoj glas za daju prijedlogu Denisa Zvizdića vezano za dnevni red sjednice. Vrlo lako su i prije nekoliko dana pristali da potpuno promjene prijedlog zakona o prestanku mandata stranih sudija u Ustavnom sudu BiH koji je usaglašen sa srpskim političkim liderima, da bi mogli sa HDZ-om predložiti suštinski potpuno drugačiji prijedlog i izbaciti NSRS iz procesa odlučivanja“, dodala je Pekić.

 

Banjaluka, 26.02.2020. godine


Informativna služba


Partije demokratskog progresa

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana