Sport     | 27.02.2020. 13:06 |

Čelik još čeka boravišne dozvole za strane trenere i devet nogometaša

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 27. februara (FENA) - Turski trener Umit Ozat predvodio je nogometaše zeničkog premijerligaša Čelika i na današnjem treningu, ali još uvijek nije siguran da li će u nedjelju protiv bijeljinskog Radnika i debitovati u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ozat, kao ni njegovi pomoćnici iz Turske te sedmorica stranih nogometaša: Rus Tamirlan Džamalutdinov, potom igrači iz Turske Emir Han Topču (Topcu), Egri Volkan, Firat Gulu (Gullu) i Alim Ajkut (Aykut), Nemanja Zlatković iz Srbije te Elvin Junuzade (Yunuzade) iz Azerbejdžana, nisu mogli biti na terenu u nedjelju u domaćem porazu protiv Zrinjskog (0:2), ali još uvijek nisu boravišne dozvole od Terenskog ureda za strance u Zenici.

- Čekamo dozvolu i za još dvojicu igrača, Sunday Alimija iz turskog Eskisehira te Nigerijca Okekea. Oni su u Istanbulu i čekaju dozvolu da nam se priključe - napominje Ozat, koji dodaje kako nije puno problem za njega i trenera iz stručnog štaba, koliko je problem za igrače.

- Mi smo treneri pa je lakše, ali igrači imaju svoj život. Nadamo se da ćemo danas dobiti dozvolu, ali do nas nije došla još nikakva informacija. Ako ne dobijemo licence, onda je teška situacija za nas. Samo radimo treninge, ne možemo ni na stadion da uđemo. Čekamo danas dobre vijesti - kaže Ozat, koji je još na pres-konferenciji najavio da će, ne dobiju li ove sedmice licence za nastup, napustiti Zenicu.

- Neka se završi ova utakmica pa ćemo sjesti i razgovarati. Danas je svakako već četvrtak, a ja nikoga ne napuštam na pola puta. Nisam došao ovdje zbog novca, nego zato što imam poseban, prijateljski i bratski odnos s predsjednikom Aydinom Oglunom. Došao sam da pomognem i vidim dobre igrače koje ima Čelik. Ali, ako ne dobijem licence, do kada da čekam - pita se Ozat, koji dodaje kako su u Zenicu došli da rade.

 

Nezadovoljan je i zbog činjenice da ne mogu trenirati na Bilinom polju, koje se čuva za utakmicu baraža nogometne reprezentacije BiH pa treninge odrađuju na Kamberovića polju, dok će u martu na Bilinom polju igrati samo utakmice.

- Čelik je jedini pravi brend ovog grada. A ti Čeliku ne daš da koristi teren. Da li si mu prijatelj ili neprijatelj. Najmanje dva dana u sedmice trebali bismo trenirati na Bilinom polju, jer ovdje niko ne može postati igrač, ne može napredovati - kaže Ozat.

Zbog nezadovoljavajuće spreme i tri žuta kartona, kaže Ozat, protiv Radnika neće igrati Fenan Salčinović, dok je povrijeđen i novajlija Mario Crnički, koji neće punim intenzitetom trenirati do ponedjeljka. Zbog bolova u leđima, napominje Ozat, protiv Zrinjskog je morao zamijeniti Selima Žunu, dok Marko Perišić tu utakmicu nije odigrao po njegovom ukusu.

- Promjena u sastavu će biti, ali ako dobijemo dozvole za strane igrače bit će puno više izmjena. Promijenili bismo i formaciju - najavljuje Ozat.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom