Bosna i Hercegovina     | 27.02.2020. 16:44 |

Školama u ZDK preporučeno da otkažu ekskurzije izvan BiH

FENA Saopćenje

ZENICA, 27. februara (FENA) - Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona preporučilo je svim osnovnim i srednjim školama u tom kantonu otkazivanje ekskurzija i putovanja izvan Bosne i Hercegovine. 

Ministarstvo je uputilo preporuku zbog epidemiološke situacije u svijetu koja se jako brzo mijenja, te se pojava virusa COVID-19 može očekivati i u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju iz Press službe ZDK.

Ministarstvo je uzelo u obzir i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije s akcentom na  prevencije sekundarnog prenošenja i globalnog širenja ovog virusa.

- Napominjemo da se, s tim u vezi, treba pridržavati generalnih preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva u cilju smanjenja rizika od akutnih respiratornih i drugih infekcija, poput gripe čija je sezona u toku, a koje se odnose i na smanjenje rizika od novog korona virusa, te da učenike i radnike škole kontinuirano obavještavate o mogućim novim mjerama opreza od infekcije - navodi se u preporuci Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

U ZDK-u evidentirano 45 slučajeva morbila te 117 velikog kašlja

Vlada ZDK doznačila sredstva za isplatu prve rate stipendija Ministarstva za boračka pitanja

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana