Bosna i Hercegovina     | 27.02.2020. 16:57 |

Obilježavanje Dana nezavisnosti u BPK Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 27.februara (FENA) – Obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti BiH počelo je na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde. Tim povodom predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti danas su položili cvijeće na spomen obilježja u Općini Foča u FBiH.

Cvijeće je položeno najprije na mjestu pogibije prvih žrtava iz 1992. godine u Ustikolini, a potom i na Šehidskoj kapiji i partizanskom spomen obilježju. Polaganje cvijeća, uz odavanje počasti obavljeno je i na spomen obilježju poginulim braniocima u Hrenovici – Općina Pale u FBiH te na partizanskom spomen obilježju u Prači.

Višednevni program obilježavanja ovog datuma bit će nastavljen sutra odavanjem počasti šehidima i poginulim braniocima BiH uz polaganje cvijeća na spomen obilježja i obilazak mezarja u Goraždu. Pred duše šehida u svim džamijama na području BPK i muftijstva goraždanskog bit će proučena hatma dova.

Tradicionalno uz ovaj datum sutra će biti upriličena i svečana akademija dok će istog dana u Domu mladih biti održan rock koncert. Dan poslije u organizaciji Planinarskog kluba “Goražde – Maglić” bit će održan i 24. zimski pohod “Grebak – put života”.

Na sam dan praznika u nedjelju, 1. marta, Mreža mladih muftijstva goraždanskog organizirat će omladinsko druženje i kviz “Država, to smo mi”.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Konjic obilježio Dan nezavisnosti BiH

U Goraždu održana svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

U MC Srebrenica obilježen Dan nezavisnosti BiH - Podsjećanje na važnost zajedništva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo