Regija     | 27.02.2020. 17:57 |

U Srbiji dosad 20 testiranih na koronavirus, svi testovi negativni

FENA Agencije

BEOGRAD, 27. veljače (FENA) - U Srbiji još nema potvrđenih slučajeva zaraze, a svi testovi dosad sumnjivih ukupno 20 osoba bili su negativni i ni u jednom slučaju nije potvrđena zaraza, objavljeno je u četvrtak u Beogradu.

Dvoje zaraženih državljana Srbije, od ukupno 11 koji su bili dio posade kruzera Diamond Princess, hospitalizirano je u Japanu, a ostalih devet napustilo je brod, ali će nakon iskrcavanja još 14 dana ostati u karanteni, u studentskom domu u blizini Tokija, u prefekturi Saitama, javila je Radiotelevizija Srbije.

Ministarstvo zdravstva i Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" pokrenuli su internet stranicu - covid19.rs - na kojoj dvaput dnevno, u osam i u 18 sati, ažuriraju i priopćavaju posljednje informacije o koronavirusu i epidemiološkoj situaciji.

Do 26. veljače u nacionalnom referentnom laboratoriju Instituta za virusologiju i imunologiju "Torlak" testirano je 16 osoba koje su ispunjavale kriterije "definicije slučaja", boravka na području intenzivnog prijenosa virusa te prisustva infekcije dišnih puteva, a uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi koronavirus, prenosi Hina.

Prema posljednjim podacima, do četvrtka u osam sati u Srbiji su testirani uzorci još četiri osobe, ali su svi bili negativni na novi koronavirus.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

U Srbiji potraga za nestalom dvogodišnjom djevojčicom, aktiviran alarm

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo