Bosna i Hercegovina     | 28.02.2020. 08:53 |

U ZHŽ-u nema slučajeva oboljelih od koronavirusa

FENA Saopćenje

GRUDE, 28. veljače (FENA) - Na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) do sada nema dokazanih slučajeva oboljelih od koronavirusa, a Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva i socijalne skrbi ZHŽ-a provodi sve mjere za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti.

Iz Kriznog stožera navode kako zdravstvene ustanove na području Županije postupaju sukladno mjerama za zdravstvene ustanove koje je sačinio Zavod za javno zdravstvo FBiH i navedeni Krizni stožer, a u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera iz kriznog plana pripravnosti za postupanje nadležnih županijskih institucija zbog zaštite pučanstva od zaraznih bolesti izazvanih koronavirusom.

Osobe koje dolaze iz rizičnih područja u posljednjih 14 dana obavezni su se telefonskim putem javiti pripadajućim zdravstvenim ustanovama na svom području radi eventualnog poduzimanja daljnjih zdravstvenih mjera, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi ZHŽ-a.

Iz ovog stožera apeliraju na kontinuirane provedbe općih mjera za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti te navode kako kontinuirano prate novonastalu situaciju kao i da su u stalnom kontaktu sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo i drugim zdravstvenim ustanovama u ZHŽ-u, kao i s Klinikom za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Stanovnicima Zapadnohercegovačke županije preporučuje se da ne putuju u rizična područja ukoliko nije nužno potrebno, dodaje se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

U Vladi ŽZH razgovarano o budućoj suradnji sa županijama iz RH

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'