Bosna i Hercegovina     | 28.02.2020. 11:21 |

Čestitka potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović povodom 1. marta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitku svim građanima BiH povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uz želju da jedan od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji ove zemlje bude obilježen dostojanstveno i na prigodan način.

- Tog 29. februara i 1. marta 1992. godine, prije 28 godina, građani Bosne i Hercegovine izašli su na referendum, i u skladu s Ustavom Republike BiH, značajnom većinom, na demokratski način donijeli odluku o sudbini naše domovine. Ona će u godinama agresije jednako tako odlučno biti branjena i odbranjena, potvrđujući svoju hiljadugodišnju historiju u kojoj je bila i prkosna, i slobodna, i nezavisna i samosvjesna. Jer, stoljeća su prolazila, carstva i države su dolazili i prolazili, ali naša jedina domovina je bila i ostala vječna.

Građani Bosne i Hercegovine su zato tog dana, prije 28 godina, vođeni i tekovinama ZAVNOBiH-a, na kojima je državnost Bosne i Hercegovine obnovljena, rekli jasno ''da'' slobodi, miru, prosperitetu, vizijama moderne i napredne zemlje, zajedničkog doma Bošnjaka, Srba, Hrvata i svih njezinih građana.

Jednako tako, odlučni smo u uvjerenju da će današnji izazovi, ma kakvi bili i odakle god dolazili, razbiti od bedeme stare evropske države koja svoju budućnost treba graditi u zajednicama naroda i država okupljenih u Evropskoj uniji i Sjevernoatlanskom savezu.

Kao što u Bosni nikada ezan nije smetao zvukovima zvona, niti zvukovi zvona ezanu, tako ni sile destrukcije, uvjereni smo, neće poraziti snagu bosanskog duha i bosanskih vrijednosti, stoljeća komšiluka i dobrosusjedskih odnosa na koje se ova zemlja i njezini narodi uvijek oslanjali. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina, država svih njezinih naroda i građana - stoji u čestitki potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović, saopćeno je iz njenog kabineta.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Konaković povodom Vaskrsa uputio čestitku mitropolitu dabrobosnaskom Hrizostomu

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić čestitao Vaskrs

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Distrikta čestitali Uskrs

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel