Ekonomija     | 28.02.2020. 12:39 |

Višković: Provođenje reformi s ciljem unapređenja ekonomskog ambijenta u RS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 28. februara (FENA) – Vlada Republike Srpske (RS) opredijeljena je za dosljedno provođenje reformskih procesa, s ciljem unapređenja ekonomskog ambijenta, očuvanja fiskalne stabilnosti i poboljšanja standarda života građana, rekao je entitetski premijer Radovan Višković tokom razgovara sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Bosni i Hercegovini Martinom Petrijem.

Na sastanku u Banjoj Luci je razgovarano o aktuelnim ekonomskim temama u RS, uz poseban osvrt na provođenje mjera i aktivnosti predviđenih Programom ekonomskih reformi RS za period 2020.-2022. godina, te zajedničkim socioekonomskim reformama za period 2019.-2022. godine.

Višković je istakao da su prioriteti u radu Vlade RS u navedenom periodu unapređenje rada zdravstvenog sektora i efikasnosti rada javnih preduzeća.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo uspostavljanjem novog saziva Vijeća ministara, čime je, kako je saopćeno iz entitetske vlade, omogućen nastavak realizacije reformskih procesa, kao i važnih infrastrukturnih projekata.

Zajednički je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja bila uspješna, uz uvjerenje da će realizacija zajedničkih aktivnosti u narednom periodu biti nastavljena.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

MMF imenovao Kristalinu Georgievu za drugi petogodišnji mandat

Georgieva: 'Snažan rast' u SAD pomogao u poboljšanju globalnih ekonomskih izgleda

Izraelski premijer Netanyahu napušta bolnicu sutra

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta