Stranačke aktivnosti     | 28.02.2020. 12:57 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Gradska izborna komisija u Tuzli dobila je novog člana – uposlenicu Gradske uprave.

Tim povodom reagovao je Gradski odbor Naše stranke Tuzla. Ovo imenovanje smatraju „nastavkom urušavanja ugleda Gradske izborne komisije“. Reakciju prenosimo u cijelosti:

„U Gradsku izbornu komisiju imenovan je nedostajući član. Radi se o pravnici koja je ujedno i uposlenica Kabineta Gradonačelnika Tuzle. S obzirom na to da je već odranije i sekretarka Gradskog vijeća takođe članica GIK-a, postavlja se ozbiljno pitanje njihovog vrlo direktnog sukoba interesa u slučaju predstojećih lokalnih izbora.

Najnovije kadroviranje u okviru ovog ključnog izbornog organa, otvara prostor za ozbiljne sumnje za mogućnost krivičnih korupcionaških radnji i izbornih prevara. GIK Tuzla nije na takve stvari bio imun ni ranije, što je Gradski odbor Naše stranke i prijavljivao.

Nastavit ćemo vrlo pažljivo pratiti aktivnosti GIK-a Tuzla u provođenju lokalnih izbora i na najmanji znak neregularnosti zatražit ćemo zaštitu zakonitosti od strane odgovarajućih instanci, ponajprije Tužiteljstva. Iskreno se nadamo da do toga neće doći.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo