Bosna i Hercegovina     | 28.02.2020. 13:32 |

Brčko distrikt BiH obilježava 20 godina postojanja

FENA Saopćenje

BRČKO, 28. veljače (FENA) - Brčko distrikt BiH obilježit će 20 godina postojanja Distrikta nizom manifestacija kroz sljedeća dva tjedna, a središnji događaj bit će svečana akademija koja će se održati u nedjelju, 8. ožujka.

"Na temelju odluke Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana Distrikta održat će se niz manifestacija, a kao i prethodnih godina središnji događaj bit će svečana akademija. Na tradicionalnom koncertu koji poklanjamo našim sugrađanima nastupit će Marija Šerifović, i to u petak, 6. ožujka, na gradskom trgu u Brčkom s početkom u 21 sat", kazao je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Istaknuo je kako je planiran niz manifestacija za najmlađe, među kojima tradicionalni festival dječje glazbe "Dječja mašta može svašta", koji se održava u nedjelju, 1. ožujka.

Gradonačelnik Milić naglasio je da su za građane Distrikta pripremljene besplatni nastupi stand-up komičara i predstava "Tražim muža".

"Kad je riječ o kulturi, ona kao i uvijek zauzima značajan dio ove manifestacije, pa će tako biti održane promocije knjiga, izložbe slika, a predstavit ćemo i monografiju Distrikta koju smo pripremili povodom obljetnice. Nadamo se da će naši klubovi dobiti prava na organizaciju finala kupova za odbojkašice i odbojkaše, pa će tako i ove godine te sportska natjecanja obilježiti Dan Distrikta", rekao je Milić.

Dodao je kako će ljubitelji sporta osim odbojke moći pratiti i turnire u stolnom tenisu, sjedećoj odbojci, plesu te sudjelovati u uličnoj utrci koja će biti održana 8. ožujka.

"I ove godine bit će održan simpozij medicinskih sestara i tehničara, a po prvi put i dani ženskog poduzetništva, rukotvorina, tradicije i poslovnih ideja", kazao je Milić, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo