Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje

Platforma za progres čestita 1. mart, Dan nezavisnosti naše domovine Bosne i Hercegovine
 

Podsjećajući da je 29. februara i 1. marta 1992. godine na referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine izašlo 2.073.568, odnosno 64,31% od ukupnog broja glasača sa pravom glasa, koji su ogromnom većinom od 99,44% ili sa 2.061.932 glasova “za” podržali obnovu nezavisnosti Bosne i Hercegovine, nakon čega je u proljeće te godine uslijedilo međunarodno priznanje Bosne i Hercegovine i prijem u punopravno članstvo Ujedinjenih nacija, Platforma za progres svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori čestita Dan nezavisnosti naše jedine domovine – Bosne i Hercegovine!

U okviru svečanog obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, Platforma za progres je organizovala posjetu kraljevskom gradu Bobovcu, kao prijestolnom mjestu bosanskih kraljeva i jednom od najvažnijih historijskih lokacija Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva Platforme za progres, Aljo Mujčić, kazao je da Bobovac svjedoči o korijenima i kontinuitetu državnosti Bosne i Hercegovine i da predstavlja kulturno i političko nasljeđe koje mora biti faktor ujedinjenja svih Bosanaca i Hercegovaca.

„Danas kada je u našoj državi narušeno na prvom mjestu povjerenje, moramo svi zajedno crpiti dodatnu energiju u borbi za jedinu nam Bosnu i Hercegovinu. Ovo mjesto je potvrda višestoljetnog postojanja naše države i njenih korijena. Ovo je naš prvi glavni grad i on mora biti rekonstruisan", kazao je član Predsjedništva Platforme za progres, Aljo Mujčić i poručio da ovo mjesto moramo posjećivati i pozivati mlade generacije da to čine.

Onima koji i danas negiraju nezavisnost i suverenitet naše države i rade na njenu štetu na bilo koji način u zemlji ili inostranstvu, poručujemo da će Bosne i Hercegovine uvijek biti, jer od mora do Save, od Drine do Une, ali i širom svijeta za nju dišu oni koji je vole!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.