Bosna i Hercegovina     | 01.03.2020. 09:53 |

Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Norveškoj

FENA Saopćenje

OSLO, 1. marta (FENA) - U okviru obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Oslu je, kao i svake godine, Savez udruženja građana BiH u Norveškoj organizirao svečani program.

Prisutne je u svom obraćanju pozdravio i ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević koji se u svom izlaganju osvrnuo kako na historijski tako i na aspekt budućnosti BiH, njenih izazova te važnost zadataka koji su pred nama.

Uz prisustvo visokih zvanica i velikog broja bh. građana, u programu su učestvovali gosti iz BiH, trio "Flavia", KUD Dukat i vokalna grupa "Iskre" Instituta sevdaha.

Posebnu čast nam predstavlja gostovanje u programu tri mlade umjetnice iz Sarajeva, Trio "Flavia" koje dolaze sa ciljem da očuvamo i jačamo muzički identitet Bosanaca i Hercegovaca u svijetu, te promičemo ugled svestranog kulturnog djelovanja BiH i njenih mladih umjetnika, saopćeno je iz Ambasade BiH u Norveškoj.

- U vremenu kada se u našoj zemlji negira cjelovitost Bosne i Hercegovine, jako je bitna podrška svih nas koji živimo izvan domovine - naglasio je predsjednik Saveza udruženja građana BiH u Norveškoj Miralem Bećirović.

Na svečanosti organiziranoj u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH kratko su se obratili i ambasador Sjeverne Makedonije Serđim Muhamed kao i zamjenica ambasadorke Hrvatske u Norveškoj Danijela Kačar.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Konjic obilježio Dan nezavisnosti BiH

U Goraždu održana svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

U MC Srebrenica obilježen Dan nezavisnosti BiH - Podsjećanje na važnost zajedništva

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'