Bosna i Hercegovina     | 01.03.2020. 15:02 |

U ponedjeljak redovito godišnje zajedničko zasjedanje BK BiH i HBK

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 1. ožujka (FENA) - Redovito zajedničko zasjedanje članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije održat će se u ponedjeljak, 2. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, u Uulici kralja Petra I. 80.

Zasjedanje će započeti u ponedjeljak u 9 sati i završiti u kasnim popodnevnim satima istog dana, priopćila je kta.

Tijekom jednodnevnog zajedničkog zasjedanja, na kojem će prigodnu riječ uputiti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto, biskupi će saslušati izvješća o radu Vijeća i Ravnateljstva dviju Biskupskih konferencija za hrvatsku inozemnu pastvu koji koordiniraju djelovanje hrvatskih katoličkih misija u brojnim zemljama na raznim kontinentima. Također će saslušati Izvješće s Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu.

Bit će riječi i o zajedničkim pitanjima na liturgijskom planu te o provedbi korizmene akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH“. Razgovarat će se i o radu Komisije dviju Biskupskih konferencija za Hrvatski martirologij i o misijskoj djelatnosti Crkve u Hrvata i uzajamnom radu.

Istoga dana, u 12.30 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci bit će upriličena konferencija za novinstvo na kojoj će o zasjedanju govoriti predsjednici BK BiH i HBK kardinal Vinko Puljić i nadbiskup Želimir Puljić. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu