Stranačke aktivnosti     | 02.03.2020. 17:49 |

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjedništvo HNS-a raspravljalo o političkim i sigurnosnim izazovima

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora danas je u Mostaru održalo sjednicu kojom je predsjedao predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović.

Predsjedništvo je pored aktualno političke situacije, razgovaralo i o drugim političkim i sigurnosnim izazovima koji su pred Bosnom i Hercegovinom i zemljama u okruženju.

Predsjedništvo HNS-a posebno se osvrnulo i na migrantsku krizu, ilegalne migracije te organizirani kriminal vezan uz ovu temu, na što nadležen institucije nemaju odgovarajuću reakciju i rješenje.

Na sjednici je zatraženo od svih nadležnih institucija da spriječe ulazak ilegalnih migranata na područje BiH te žurno usvajanje zajedničke strategije i zajedničkog nastupa kao kvalitetan odgovor na ovaj problem.

Komentirajući tijek pregovora o izmjeni Izbornog zakona BiH, Predsjedništvo je stalo kod svojih ranijih donesenih odluka. HNS traži poštivanje svih presuda međunarodnih i domaćih sudova, kako bi se omogućilo legitimno političko predstavljanje na svim administrativno-političkim razinama, te kako bi se Hrvatima omogućio izbor legitimnih političkih predstavnika. Također, naglašeno je da se traže rješenja za Predsjedništvo BiH, Domove naroda i Grad Mostar kroz zajednički paket.

Predsjedništvo je pozvalo sve političke predstavike uBiH da prihvate i implementiraju  odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i zastupanju, sukladno slovu Washingtonskog i Daytonskog sporazuma.

Ured za informiranje HNS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'