Sport     | 03.03.2020. 12:17 |

U Bugojnu počeo s radom Ženski rukometni klub Iskra 2020

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 3. marta (FENA) - Nakon uspjeha članova Muškog rukometnog kluba Iskra koji su prošle godine izborili plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, u Bugojnu je osnovan Ženski rukometni klub Iskra 2020.

- Osamdesetih godina bila sam igračica Iskre i veoma sam sretna što se sve ovo ponovo pokreće, i što je došlo do osnivanja kluba. Drago mi je i zbog djevojaka koje će, vjerujem, nastaviti šampionski put nekadašnjeg kluba - kazala je novoizabrana predsjednica Uprave ŽRK Iskra 2020 Hidajeta Zukić. 

Prvi čovjek bugojanskog rukometa Asim Šahman vjeruje kako će u "skoroj budućnosti poklonici sporta biti u prilici da gledaju bugojanske rukometašice dok igraju, bore se i jednog dana, možda, ponovo uključe u borbu za titulu prvaka države".

- Zbog propisa Rukometnog saveza BiH koji kažu da klub koji se isključi iz takmičenja i prestane s radom mora pauzirati tri godine, nismo mogli klubu ostaviti njegovo staro ime. Ali, našli smo modus i formirali klub koji će imati manje obaveze prema Rukometnom savezu iduće sezone, a ujedno će se moći normalno takmičiti u Federalnoj ligi - naglasio je Asim Šahman.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo