Bosna i Hercegovina     | 03.03.2020. 15:07 |

Goražde - Odgođen početak radova na rekonstrukciji Mosta žrtava genocida

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 3. marta (FENA) - Početak radova na rekonstrukciji Mosta žrtava genocida u Srebrenici i izgradnji kružnog toka u Titovoj ulici u Goraždu, najavljen za danas, odgođen je.

Kako navode u gradskoj upravi, osnovni razlog  je neriješeno pitanje imovinsko-pravnih odnosa.

- Danas smo po protokolu planirali zvaničnu obustavu saobraćaja na Mostu žrtava genocida u Srebrenici i početak radova na istom, odnosno kružnom toku na ulazu u Goražde. Htjeli smo to danas da bude malo svečanije, međutim još jedna parcela što se tiče eksproprijacije nije pravno privedena kraju i tako da nismo htjeli dok se to ne završi. Vrlo brzo očekujemo da ćemo to završiti kako bismo zvanično i počeli sa radovima. Mi smo već planirali kako preusmjeriti saobraćaj i to već građani znaju ali ćemo obavijest dati na vrijeme - kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Podsjetio je da riječ o projektu vrijednom više od tri miliona KM čiji je investitor JP Ceste FBiH.

- Oni su prethodno realizirali i projekat modernizacije i rekonstrukcije u Goraždu vrijedan oko četiri miliona KM. To su kružni tok u Vitkovićima, šetalište Baćci-Vinarići, ulice  Kulina Bana i Sinan paše Sijerčića u užem dijelu grada, kao i dio M20 iz pravca Ustiprače i namjeravali smo sve to ozvaničiti, ali učinit ćemo to uskoro - dodao je gradonačelnik Goražda.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Postavljaju se semafori na sjevernom ulazu u Mostar

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo