Kultura     | 06.03.2020. 11:21 |

Sutra otvaranje Balkanske škole za mlade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Centar za balkanske studije (BSC) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) i Ured za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske organiziraju svečano otvaranje "Balkanske škole za mlade" u subotu, 7. marta na IUS-u.

Na ceremoniji otvaranja govorit će rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu  Ahmet Yıldırım, ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, predsjednik Ureda za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske (YTB) Abdullah Eren i zamjenik predsjedavajućeg Stranke pravde i razvoja (AK Party) Numan Kurtulmus.

"Balkanska škola za mlade" predstavlja obrazovnu platformu iz oblasti humanističkih, društvenih i religijskih nauka na koju su se mogli prijaviti studentice i studenti dodiplomskog (BA) i postdiplomskog (MA) studijskog programa. Studijski program je organiziran kroz module, obezbjeđujući osnovna znanja iz historije, međunarodnih odnosa, politologije, prava, religijskih i kultoroloških studija, saopćeno je iz Centra za balkanske studije. 

Škola obuhvata i radionice za razvoj liderskih sposobnosti i vještina, javne tribine i predavanja i aktivnosti posvećene kulturi i umjetnosti (posjete pozorištima, muzejima, filmske projekcije i klubovi knjiga). Također, Centar za balkanske studije će organizirati i studijsko-edukacijsko putovanje u Tursku. 

Program će biti održan na bosanskom i engleskom jeziku, a predavanja će držati univerzitetski profesori i predavači iz Bosne i Hercegovine i inozemstva. Projekat će biti realiziran na području grada Sarajeva od februara do aprila 2020. godine.

Troškovi sudjelovanja u programu pokrili su organizatori, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Altun: Lokalne izbore 31. marta vidimo kao važnu prekretnicu na demokratskom putu Turske

Altun: Izrael u Gazi sprovodi i kulturni genocid

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu