Bosna i Hercegovina     | 04.03.2020. 10:56 |

Novootvoreni centar za zdravo starenje na Čengić Vili bilježi prve članove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Novootvoreni Centar za zdravo starenje na Čengić Vili bilježi prve članove, a riječ je o trećem takvom centru na području općine Novo Sarajevo, koji zajedno sa centrima u Hrasnom i Velešićima čini mrežu takvih ustanova po čemu je Općina Novo Sarajevo prepoznatljiva i van granica BiH.

- Zainteresovanost osoba treće dobi za Centar je jako velika - istakla je menadžerica novosarajevskih centara za zdravo starenje Minela Ferić, navodeći da danas centri broje oko 1.000 članova, od kojih je oko 600 aktivnih.

Poput centara u Hrasnom i Velešićima, i Centar na Čengić Vili otvoren je za korisnike svaki radni dan od 09.00 do 15.00 sati, a članovi će imati priliku za svakodnevno druženje i razgovor kroz bavljenje različitim kreativnim i kulturnim aktivnostima.

Bit će organizovane zanatsko-umjetničke radionice, rekreativno-sportski sadržaji, pohađanje kurseva, te susreti sa stručnjacima iz različitih oblasti od kojih korisnici centra mogu saznati nešto više o aktivnom življenju, unapređenju zdravlja i ostvarivanju svojih prava, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Općina Novo Sarajevo izradila E-registar

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom