Najave     | 04.03.2020. 13:37 |

ZDK - Sutra potpisivanje ugovora o nabavci opreme za tretman infektivnog otpada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Potpisivanje ugovora za nabavku opreme za tretman infektivnog otpada u zdravstvenim ustanovama Zeničko-dobojskog kantona najavljeno je za sutra u Zenici. 

Za najpovoljnijeg ponuđača je izabarana italijanska firma „Newster System” s.r.l. Cerasolo di Coriano, a vrijednost ugovora koji će ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak potpisati s predstavnicima te firme iz Italije je 635.644,00 KM bez PDV-a, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Prema planu, lokacije na kojima će biti instalirana oprema za tretman infektivnog otpada neće se mijenjati - u bolnici u Tešnju, Domu zdravlja u Zavidovićima, Domu zdravlja u Visokom i dva uređaja u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

U skladu s Programom utroška za 2019. godinu, kantonalno ministarstvo za protorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline je tokom prošle godine ponovno pokrenulo aktivnosti na realizaciji Projekta zbrinjavanja infektivnog otpada nastalog u zdravstvenim ustanovama tog kantona. Pripreme za realizaciju projekta započele su još 2012. godine, ali je realizacija bila obustavljena jer je raskinut ugovor s Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH.

U cilju konačne realizacije ovog projekta, u toku 2019. je objavljen međunarodni tender javne nabavke navedene opreme namjenskim novcem Ministarstva, a javno otvaranje ponuda upriličeno je 14. novembra 2019. godine. Nakon što je komisija pregledala i ocijenila pristigle ponude, ugovorni organ je donio Odluku o prelasku otvorenog postupka u pregovarački te je potom donesena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, italijanske firme „Newster System” s.r.l. Cerasolo di Coriano. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta