Stranačke aktivnosti     | 04.03.2020. 18:38 |

Priopćenje za javnost KO SDA HNK

FENA Saopćenje

Mostar; 04.03.2020.g.

Predsjednik KO SDA HNK Edin Mušić i GO SDA Mostar Salem Marić sastali  se sa ambasadorom Turske Haldunom Kocom

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić i predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Salem Marić primili su danas u prostorijama SDA u Mostaru Njegovu ekselenciju ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koca.

Tom prilikom razgovarano je o dosadašnjoj saradnji institucija sa podučja HNK sa ambasadom Turske u BiH, realizaciji zajedničkih projekata, te planovima i projektima koji se mogu planirati i realizirati u budućnosti, kao i o situaciji i političkim pregovorima u Gradu Mostaru.

Posebna pažnja tokom sastanka posvećena je stanju u oblasti privrede, turskim investicijskim projektima na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, te projektima u oblasti turizma.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, koji je bio posvećen odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Turske, ali i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, iskazana je obostrana namjera da se postojeće dobre veze između dvije prijateljske zemlje nastave jačati i produbljivati s posebnim naglaskom na oblast investicija, ekonomske i vanjskotrgovinske saradnje.

Mušić i Marić upoznali su ambasadora Koca o razgovorima koji se vode na nivou stranaka o uređenju Grada Mostara, kao i očekivanjima da će se u ovoj godini u Mostaru nakon dugo vremena održati lokalni izbori. Zajednički zaključak je da dialog nema alternativu, te da je od izuzetne važnosti iznaći rješenje koje će podjednako zaštiti interese svih ljudi koji žive u Mostaru. 

PRESS SLUŽBA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

KO SDA HNK izrazio podršku izgradnji Interkulturnog centra 'Mevlana' u Mostaru

Priopćenje za javnost Kantonalne organizacije SDA HNK

KO SDA: Uspostava Vlade HNK isključivo u odnosu 6:6

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'