Bosna i Hercegovina     | 05.03.2020. 11:59 |

Apel za pomoć nani Umiji koja je u požaru ostala bez svega

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja novčane pomoći za osamdesetjednogodišnju nanu Umiju Orle koja je zbog požara ostala bez kuće i svega što je imala.

Stoga će telefonski broj 17013 od danas do 15. marta biti u funkciji za prikupljanje pomoći, a jednim pozivom doniraju se 2 KM.

Nana Umija Orle živjela je sama u sarajevskom naselju Vratnik. Uslijed nesretnog slučaja došlo je do požara u kojem je izgorio cijeli sprat kuće gdje je boravila. Hospitalizirana je zbog trovanja ugljen-monoksidom i zadobijenih opekotina na stopalima.

- Nana Umija Orle o sebi ne može brinuti sama, a kako nije nikada imala djece prepuštena je na milost dobrim ljudima. Trenutno boravi kod komšinice koja se brine o njoj, a mi pokrećemo apel sa nadom da ćemo uspjeti prikupiti sredstva za obnovu sprata kuće u kratkom roku – navodi se u saopćenju Pomozi.ba.

Pored poziva na broj 17013, sredstva se mogu uplatiti i na PayPal-u, UniCredit Bank, Bosna Bank International d.d, NLB Banka d.d, Intesa Sanpaolo Banka BiH. Uplate iz inostranstva su u Erste Bank.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Isak: Nakon saslušanja osoba u MUP-u KS tražit ću informacije o nastavku akcije 'Black tie 2'

Akcija 'Biljka za osmijeh roditelja i djeteta' za ljepše dvorište Roditeljske kuće Sarajevo

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu