Bosna i Hercegovina     | 06.03.2020. 10:54 |

Općina Centar sufinansira troškove ekskurzije za djecu slabijeg imovnog stanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova ekskurzije za djecu slabijeg imovnog stanja.

Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za tu namjenu.

Pravo prijavljivanja mogu ostvariti učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji redovno pohađaju školu uz ispunjavanje uslova da imaju prebivalište na području općine Centar i da ukupna primanja domaćinstva ne prelaze od 1.000 KM.

Novčana sredstva za sufinansiranje troškova ekskurzije dodjeljuju se na osnovu podnesenih zahtjeva a mogu iznositi: do 200 KM za učenike završnih razreda osnovne škole i do 400 KM za učenike završnih razreda srednjih škola.

Ukoliko su troškovi ekskurzije manji od navedenih iznosa, Općina će finanisrati iznos stvarnih troškova.

Podnosioci zahtjeva obavezni su uz prijavu dostaviti dokumente (original ili ovjerene kopije): CIPS prijava o mjestu prebivališta učenika (ne starija od šest mjeseci) te obavijest/potvrda škole o izabranoj turističkoj agenciji, ukupnoj cijeni aranžmana po učeniku, sa navedenim brojem transakcijskog računa agencije. Potrebno je dostaviti i kućnu listu, kao i dokaze o primanjima odnosno školovanju članova domaćinstva (platna lista za zaposlene, za nezaposlene potvrdu o nezaposlenosti, a ako nisu prijavljeni kod Zavoda, uvjerenje Federalnog zavoda PIO/MIO da nisu na evidenciji; potvrdu o redovnom školovanju člana porodice).

Zahtjev sa dokumentacijom podnosi se Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti - Odsjek za društvene djelatnosti putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo.

Tekst javnog poziva, kao i potrebni obrasci dostupni su na općinskoj web stranici: http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-konkursi-i-oglasi. Za dodatne informacije zainteresirani mogu pozvati broj telefona 033/562-473, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!