Sport     | 06.03.2020. 12:10 |

Kapetan i trener Širokog složni: Možemo pobijediti Zrinjski

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 6. ožujka (FENA) - Trener NK Široki Brijeg Toni Karačić i kapetan momčadi Dino Ćorić, najavljujući hercegovački derbi između Širokog i Zrinjskog, kazali su kako se nadaju pobjedi te su dodali kako takav rasplet nije nerealan.

- Za nedjeljnu utakmicu protiv Zrinjskog pripremamo se kao i za svaku drugu. Ipak, ova ima malo veću draž jer je u pitanju hercegovački derbi, najveći nogometni derbi u Hercegovini, pa očekujem da će se dečki u skladu s tim i ponašati - rekao je trener Toni Karačić na konferenciji za medije u petak.

Govoreći o igračima na koje može računati, Karačić ističe da ozlijeđenih u klubu trenutno nema, a Petar Franjić, čiji je nastup bio upitan, do nedjelje bi trebao biti spreman.

- Očekujem dobru atmosferu, nadam se da ćemo mi biti spretniji i na kraju doći do pobjede koja bi nam jako puno značila - kazao je strateg "Plavo-bijelih".

Optimističan je i kapetan Dino Ćorić, koji blagu prednost daje Širokom zbog uloge domaćina.

- Široki može do pobjede nad Zrinjskim. To je derbi, tu nema favorita, ali mi igramo kući, tako ćemo se i postaviti i na kraju slaviti s našim navijačima. Jedva čekam nedjelju da istrčimo i da pokažemo što znamo - poručio je Ćorić.

Govoreći o trenutnoj formi obje momčadi, Karačić je ustvrdio kako ga ne zabrinjavaju tri uzastopne pobjede Zrinjskog na startu proljetnog dijela sezone, podsjetivši na sličnu situaciju jesenas kada je Široki slavio u Mostaru 3:1 i prekinuo niz od tri vezane pobjede "Plemića".

Optimizam nogometašima Širokog Brijega daje i pozitivan omjerem u posljednjih deset hercegovačkih derbija u kojima su "Plavo-bijeli" slavili pet puta, "Plemići" dva puta, a s takvom pozitivnom serijom, smatra Karačić, psihološki je lakše ući u derbi.

Zrinjski trenutno ima 37 bodova i treći je na prvenstvenoj ljestvici, dok je Široki sa šest bodova manje sedmi.

Utakmica 22. kola Premijer lige BiH igra na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, u nedjelju, 8. ožujka, od 18 sati uz izravan prijenos na kanalu Arenasport 1.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo