Ekonomija     | 06.03.2020. 13:17 |

Novoizabrani regionalni direktor Solidarity Centra McCloud u posjeti SSSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Regionalni direktor Solidarity Centra Steven McCloud danas je posjetio Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine kojom prilikom je sa predsjednikom Saveza Selvedinom Šatorovićem razgovarao o aktivnostima obilježavanja 115. godišnjice osnivanja SSSBiH, ali i aktualnoj situaciji u BiH.

S obzirom na to da se McCloud na novoj funkciji nalazi tek mjesec dana, sastanak je iskorišten za upoznavanje gosta sa trenutnom situacijom u Bosni i Hercegovini,  političkim dešavanjima i ekonomskoj situaciji.

Poseban naglasak je stavljen na trenutne aktivnosti Saveza samostalnih sindikata BiH, kampanju za definisanje najniže plate u iznosu od 1.000 KM “10 za 1.000 KM”, a koju SSSBiH realizuje posljednjih mjeseci.

Bilo je govora i o odlasku kvalifikovane radne snage iz BiH, o migrantskoj krizi s kojom se suočava BiH, te posljedicama koje će se odraziti na bh.tržište rada.

Dogovoren je nastavak višegodišnje saradnje, a prve zajedničke aktivnosti će biti organizovane već početkom narednog mjeseca.

Inače, Solidarity Centar je najveća američka međunarodna organizacija za radnička prava koja pomaže radnicima da dobiju sigurna i zdrava radna mjesta, plate za podršku porodici, dostojanstvo na poslu i veću jednakost na poslu i u svojoj zajednici.

Zajedno sa s AFL-CIO-om, Solidarity Centar pomaže radnicima širom svijeta da se zajedno bore protiv diskriminacije, eksploatacije i sistema koji podstiču siromaštvo - kako bi postigli zajednički prosperitet u globalnoj ekonomiji, saopćeno je iz Službe za informisanje SSSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

SSSBiH: Pokrivenost Sindikalne potrošačke korpe minimalnom platom 21,35 posto

SSSBiH - Osmi mart, dan sjećanja na sve žene nad kojima se izvršeno nasilje

Sindikalna potrošačka korpa u novembru koštala 2.954,80 KM

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom