Regija     | 06.03.2020. 13:59 |

Nema povećanog pritiska migranata na granice Srbije

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 6. ožujka (FENA) - Nema povećanog pritiska migranata na granice Srbije na kojima se primjenjuje nulta toleracija za ilegalni prelazak, a broj migranata na istoj je razini kao i prethodnih mjeseci, navodi se na službenoj stranici srbijanske Vlade.

Situacija je pod kontrolom, nema nikakvih prijetnji po sigurnost zemlje, a ministarstvu zdravstva naložena je uspostava karantene za migrante, kao još jedan vid dodatne zaštite od koronavirusa, priopćila je vlada nakon današnjeg sastanka srbijanske premijerke Ane Brnabić s resornim ministrima i službama.

Na sastanku je istaknuto da nema povećanog pritiska na granice Srbije te da se stanje na granicama Turske i Grčke stabilizira.

Sve nadležne institucije dvaput dnevno podnosit će izvješća o svim relevantnim informacijama u vezi s kretanjem migranata, a sve aktivnosti bit će provođene u koordinaciji srbijanske vlade i predsednika Republike.

Na sastanku je rečeno kako razloga za zabrinutost nema i kada je riječ o sigurnosnoj situaciji, a u tom kontekstu istaknuto je i da se zabrinutost stanovništva u Šidu smanjila u roku od jednog dana nakon incidenata zbog kojih je ranije reagirala srbijanska policija.

Kroz Srbiju je od početka migrantske krize prošlo nešto više od milijun migranata, dok se oko 6.000 njih trenutno nalazi u ukupno 17 prihvatnih centara, a procjene su da ih je oko 600 do 700 izvan kolektivnog smještaja.

Sastanku u srbijanskoj vladi nazočili su ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar obrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar te povjerenik za izbjeglice i migracije Vladimir Cucić. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo