Bosna i Hercegovina     | 06.03.2020. 14:14 |

Komisija za mlade Skupštine BPK dodijelila priznanja za afirmaciju mladih

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 6. marta (FENA) - Komisija za mlade Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde dodijelila je priznanja pravnim i fizičkim licima koji su dali poseban doprinos poboljšanju položaja mladih na području BPK Goražde ili su radili na njihovoj afirmaciji u 2019. godini.

Mlada Goraždanka Lejla Žuga jedna je od dobitnica priznanja koje joj, kako kaže, predstavlja podstrek za budući angažman.

- Ovo priznanje dokaz je da zalaganje, trud i rad mladih osoba biva propraćeno i od nadležnih institucija, što me dodatno ohrabruje i daje mi motivaciju da nastavim. Trudit ću se da opravdam povjerenje u svakom smislu i da svake naredne godine budem uspješnija i bolja verzija za sebe ali i za cijelu zajednicu - kaže Žuga.

Na svečanoj sjednici priznanja je dobilo pet organizacija i devet pojedinaca, a dodijelila ih je predsjendica Komisije za mlade, predsjedavajuća Skupštine BPK Edita Velić.

- Priznanja najuspješnijim predstavnicima mladih dodijeljuju se s ciljem da se oda priznanje za njihov rad i postignuća, te da se podstakne njihovo učešće u procesu planiranja i odlučivanja, posebno kada se radi o pitanjima od značaja za mlađu populaciju - pojasnila je Velić.

Odlukom Komisije, najuspješnija pravna lica koja su u protekloj godini dala doprinos poboljšanju položaja mladih su Mreža mladih Muftijstva goraždanskog, organizacija World Vision-Ured u Goraždu, Udruženje "Aldi", Kulturno udruženje mladih (Kum) te Udruženje mladih Općine Pale u FBiH.

Kada je riječ o fizičkim licima, priznanja su dodijeljena Emini Bogdanić, Džejli Ramović, Kenanu Baljiću, Hamzi Salkoviću, Elmedini Laličić, Emiru Hastoru, Lejli Žuga, Mirzi Hadžiću i Amni Kazagić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

KŠCZ ZDK - Pohvala i zahvalnica za zasluge u izgradnji sistema zaštite i spašavanja ljudi i dobara

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Goraždanin Emir Hastor nagrađen priznanjima za vrhunske sportske rezultate

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo