Bosna i Hercegovina     | 06.03.2020. 14:33 |

Donatorska izložba za Udruženje oboljelih od karcinoma 'Behar'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 6. marta (FENA) - Kantonalno udruženje oboljelih od karcinoma "Behar" i Udruženje likovnih umjetnika Unsko-sanskog kantona danas su u Bihaću otvorili donatorsku izložbu radova nastalih u okviru kreativnih radionica.

- Mi egzistiramo zahvaljujući donacijama naših sugrađana, a na ovaj način i mi njima dajemo nešto. Kroz kreativne radionice s oboljelim ženama od karcinoma, izradili smo brojne interesantne igračke za djecu. One su zaista ukrasile Galeriju Muzeja Unsko-sanskog kantona i nadam se privukle pažnju svih građana Bihaća - rekla je predsjednica Udruženja "Behar" Mileva Zulić.

Donatorsku izložbu svojim radovima podržali su i likovni umjetnici s područja Unsko-sanskog kantona.

- Uz ove neodoljive igračke, izloženo je i dvadesetak radova ovdašnjih likovnih umjetnika. To je naš doprinos radu i postojanju ovog neizmjerno važnog udruženja za građane USK. Dio sredstava, naravno, bit će izdvojen za djelovanje Udruženja "Behar", a mi ćemo svakako nastaviti saradnju i zajedničke projekte - riječi su lokovnog umjetnika i predstavnika Muzeja Ahmeta Ibukića.

Zajednička izložba članica "Behara" i likovnih umjetnika trajat će do kraja mjeseca, a građani kantona moći će im se pridružiti svakodnevno u Galeriji Muzeja USK.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Inicijativa udruženja oboljelih od karcinoma o izmjeni liste lijekova

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana