Bosna i Hercegovina     | 06.03.2020. 15:18 |

Najbolje prakse u oblasti privremenog i trajnog oduzimanja imovine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinko Jakić bio je jedan od predavača na dvodnevnoj edukaciji "Najbolje prakse u pogledu privremenog i trajnog oduzimanja imovine".

Učesnike konferencije Jakić je upoznao s radom Agencije i prezentirao izazove s kojima se susreće, odnose s tužiteljstvima i sudovima, a fokus je usmjerio na njen budući razvoj.

Skup upriličen u organizaciji EU4Justice namijenjen je obuci sudija, tužilaca, policijskih službenika te službenika za upravljanje oduzetom imovinom i imao je za cilj razmjenu najboljih praksi zemalja Evropske unije i Bosne i Hercegovine u pogledu privremenog i trajnog oduzimanja imovine.

EU4Justice je dvogodišnji projekat s ciljem poboljšanja efikasnosti istraga i krivičnog gonjenja u predmetima organiziranog kriminala i korupcije, a uz jačanje koordinacije između tužilaštava, sudova i agencija za provođenje zakona na različitim nivoima u BiH, a provodi se uz finansijsku pomoć Europske unije u BiH.

Edukaciji su osim predstavnika međunarodne zajednice, prisustvovali predstavnici pravosudnih institucija BiH, Federacije BiH i Republike Srpske, predstavnici policijskih agencija u BiH, kao i uposleni u entitetskim agencijama za upravljanje oduzetom imovinom, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Nakon konferencije, u Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom upriličen je sastanak direktora Jakića s voditeljicom projekta EU4Justice Isabelle Arnal i šeficom pravnog ureda Francuske agencije za upravljanje i povrat privremeno i trajno oduzete imovine (AGRASC) Anne Haller, saopćeno je iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo