Svijet     | 06.03.2020. 15:22 |

Nizozemska potvrdila prvi smrtni slučaj od koronavirisa

FENA Internet

AMSTERDAM, 6.marta (FENA) – Nizozemski institut za javno zdravstvo u petak je izvijestio o prvom smrtnom slučaju od koronaviriusa, dok su Srbija i Slovačka javile o prvim slučajevima virusa.

Osamdesetšestogodišnji muškarac preminuo je u bolnici u Rotterdamu. Ostalo je nejasno gdje se on zarazio virusom. Nizozemska trenutno ima 82 slučaja zaraze.

Četrdesettrogodišnji mučkarac sada zaražen u Srbiji posjetio je mađarsku prijestonicu Budimpeštu. Pedesetdvogodišnji muškarac hopitalioziran u Slovačkoj nije putovao van zemlje, ali se njegov sin nedavno vratio iz Venecije u Italiji, zemlji koja je zabilježila 48 smrtna slučaja i više od 3.800 zaraženih, kao epicentar evropske epidemije virusa.

Njemačka je potvrdila da je broj zaraženih virusom u zemlji nadmašio 530, a vladin institut Robert Koch objavio je da je uvrstio italijansku regiju Trentino-Alto Adige u listu rizičnih regija u kojima postoji visoki rizik širenja virusa u lokalnoj zajednici. Ta njemačka govorna regija u sjevernoj Italiji popularna je među njemačkim turistima.

Broj slučajeva virusa porastao je na 423 u Francuskoj, 345 u Španiji i  109 u Belgiji, prenosi Associated Press.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Na izraelsku ambasadu u Nizozemskoj bačen 'predmet u plamenu'

Četiri nizozemske stranke nastavljaju s pregovorima o novoj vladi

Wilders spreman da se odrekne pozicije nizozemskog premijera kako bi formirao održivu vladu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo