Sport     | 06.03.2020. 15:59 |

Osim: Realno nismo mnogo bolji od Tuzla Cityja, neće nam biti lako (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Fudbaleri Željezničara u nedjelju na Grbavici dočekuju ekipu Tuzly Cityja, u susretu 22. kola Premijer lige BiH. 

Trener "plavih" Amar Osim naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da je njegova ekipa neopravdano veliki favorit u odnosu na ekipu koja za Željezničarom zaostaje samo četiri boda na tabeli i pokazala je da može parirati jakim protivnicima. 

- Tabela pokazuje da smo mi samo malo bolji od njih. Mi smo zadnja dva meča kod kuće izgubili od protivnika koji su na tabeli slabiji od Tuzla Cityja i vjerujem da stvarni odnos snaga nije tako veliki. Tuzla City ima dobrih igrača od kojih nas može zaboliti glava ako ne pristupimo meču ozbiljno. Moramo ući u meč kao protiv Borca ako želimo ostvariti pobjedu - izjavio je Osim na današnjoj konferenciji za medije. 

Podsjeća da su Tuzlaci protiv Sarajeva odigrali ravnopravno prvo poluvrijeme, a protiv Zrinjskog su do zadnjih deset minuta imali neriješen rezultat, što mnogo govori o kvalitetu njihove ekipe. 

- Ne vidim zašto protiv nas ne bi odigrali kvalitetno. Pokazali su kvalitet protiv Sarajeva i Zrinjskog, imaju odlične igrače i mogu nam stvoriti mnogo problema - rekao je Osim i dodao da Željezničaru nije svejedno da li će u treći krug Premijer lige BiH ući kao drugoplasirana ili trećeplasirana ekipa, jer bi drugo mjesto na tabeli u narednom krugu takmičenja donijelo pet uzastopnih utakmica u Sarajevu. 

Osim za ovaj meč neće moći računati na usluge povrijeđenih Zeca, Zajmovića i Subašića, dok je nastup Jovanovića upitan. 

Defanzivac Aleksandar Kosorić ističe da igrači Željezničara jedva čekaju da istrče na teren Grbavice u prvom domaćem susretu u drugoj polusezoni Premijer lige BiH. Nada se velikoj podršci navijača i nastavku niza utakmica bez primljenog gola.

- Odbrana je trenutno dobra, ali može biti na većem nivou. Nadamo se da možemo nastaviti niz bez primljenog gola. Tuzla City ima dobre igrače, imaju dobre kontranapade i morat ćemo biti veoma oprezni - zaključio je Kosorić. 

Utakmica Željezničar - Tuzla City će biti odigrana u nedjelju, 8. marta na stadionu Grbavica od 18 sati.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4102

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1yaxWKw5Cf_i76xZN70uIDCTapA7tg5V9?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'