Regija     | 07.03.2020. 10:27 |

Turski policajci uhitili Hrvata koji se otišao priključiti džihadistima

FENA Agencije

ZAGREB, 7. ožujka (FENA) - Turska policija uhitila je hrvatskog državljanina koji je iz Hrvatske krenuo u Siriju kako bi se borio u redovima islamskih džihadista.

Uhićenje se dogodilo prije nekoliko dana, a prema informacijama Jutarnjeg lista, riječ je o 20-godišnjem hrvatskom državljaninu iz okolice Koprivnice, koji se preobratio na islam.

Doznaje se kako je muškarac duže vrijeme pod nadzorom hrvatskih službi sigurnosti.

On je u Siriju krenuo prije nekoliko dana, a nakon uhićenja po ekspresnom postupku, u suradnji s hrvatskim službama, deportiran je u Hrvatsku, gdje se sada nalazi.

Ministarstvo unutarnjih poslova Turske objavilo je da je nastavilo deportacije stranih terorista u njihove zemlje, koje su započele još prošle godine. Iako u svom izvješću ministarstvo to nije navelo, turski mediji objavili su kako je među deportiranim teroristima i jedan hrvatski državljanin.

Zasad nema informacija o detaljima uhićenja i deportacije hrvatskog državljanina.

Prema posljednjem javnom izvješću Sigurnosne obavještajne agencije (SOA) iz lipnja prošle godine, na području pod kontrolom ISIL-a boravilo je ukupno sedam osoba koje imaju (i) hrvatsko državljanstvo, dvojica muškaraca i pet žena. Nijedna od tih osoba nije radikalizirana u Hrvatskoj, niti se ISIL-u pridružila iz Republike Hrvatske, prenosi Hina.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Turske vlasti uhapsile desetine osumnjičenih za veze s grupom 'Islamska država'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo