Bosna i Hercegovina     | 07.03.2020. 13:34 |

Na Dan žena tradicionalni pohod na vrh Trebevića

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Planinarski savez Kantona Sarajevo u suorganizaciji sa Stanicom planinarskih vodiča Sarajevo najavio je za nedjelju uspon na vrh Trebevića, na Međunarodni dan žena - 8. mart.

Okupljanje je planirano za nedjelju u deset sati na lokaciji Ravne (Prvi šumar), a tura ide pravcem Dobre Vode - Planinarski dom Vaso Miskin Crni do vrha Trebevića (Sofe 1.629 m.n.v.).

U Planinarskom domu Trebević bit će poslužen čaj, a planirana je i podjela cvijeća za sudionice pohoda "100 žena na Trebević".  

Organizator navodi da se radi o srednje teškoj turi sa oko četiri sata hoda, te naglašava da je obavezna adekvatna planinarska obuća (gojzerice). Vodiči zadržavaju pravo izmjene programa pohoda '100 žena na Trebević', u zavisnosti od meteoroloških uvjeta.  

Planinarski savez Kantona Sarajevo i Stanica planinarskih vodiča Sarajevo prvi put su organizirali pohod "100 žena na Trebević" u martu 2014. godine.

Dan žena "planinarski" se obilježava u Sloveniji, pohodom "100 žena na Triglav". U Hrvatskoj je to uspon "100 žena na vrh Mosora".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Premijer KS čestitao Dan žena

Željka Cvijanović uputila čestitku u povodu 8. marta, Međunarodnog dana žena

Sutra u jutarnjim satima na Trebeviću obustava saobraćaja zbog trke 

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel