Ekonomija     | 09.03.2020. 09:59 |

Sutra predstavljanje petog javnog poziva za dodjelu sredstava iz C2C fonda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. Sarajevo, u saradnji s Privrednom komorom FBiH, sutra će u Sarajevu organizirati info dan na kojem će biti predstavljen 5. javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru "Challenge to Change" projekta.

Poziv je otvoren za registrovane privredne subjekte iz Bosne i Hercegovine i Švedske koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do povećanja konkurentnosti, smanjenja nezaposlenosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up firme iznosi 10.000 eura, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000 eura, s tim da moraju osigurati i vlastito učešće od minimalno 50 posto, najavljeno je iz SERDA-a.

Grant sredstva osigurana su kroz projekt "Challenge to Change - C2C" koji provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Razvojna agencija RS, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju - Sida/Ambasada Švedske u BiH. 

U okviru prethodna četiri poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Challenge fonda prijavila su se 2.074 aplikanta. Do sada je ugovoreno 110 korisnika granta, a ukupna vrijednost ugovorenih grant sredstava je 2.500.866 eura.

U toku je potpisivanje ugovora sa još 36 korisnika kojima će biti dodijeljeno oko 844.000 eura bespovratnih sredstava.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ozvaničen projekt unapređenja proizvodnje i potrošnje zelenog tekstila i odjeće u Dunavskoj regiji

Godišnja konferencija o MSP u BiH - Potaknuti kompanije da ubrzaju svoj put ka održivosti

Objavljen poziv za inovativne privredne subjekte u okviru projekta Challenge to Change 3.0

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!