Bosna i Hercegovina     | 09.03.2020. 15:17 |

Općinski sud Zenica potvrdio hapšenje sutkinje Melise Kovačević

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 9. marta (FENA) - Općinski sud Zenica potvrdio je informaciju da je jutros uhapšena sutkinja tog suda Melisa Kovačević, kazao je Feni portparol tog suda Naiče Arnaut.

Podsjetimo, Kantonalno tužilaštvo Zenica, u svom saopćenju za javnost, obavijestilo je da je uhapšena sutkinja tog sud inicijala M. K.

- Možemo potvrditi informaciju da je Melisa Kovačević danas uhapšena, dok ostale informacije vezane za istragu, u ovom trenutku, ne možemo dati. Najbolje će biti da se obratite Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Kantonalnom tužilaštvu Zenica, koji su nadležni da provode istražne radnje - kazao je Arnaut.

On je dodao da nemaju dovoljno informacija o čemu se tačno radi, ali da mogu potvrditi da su pripadnici FUP-a jutros izvršili i pretres nekih prostorija u tom sudu.

Tužilaštvo ZDK je, u svom današnjem saopćenju za javnost, navelo kako je sutkinja Kovačević uhapšena „zbog postojanja osnova sumnje da je u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela“ te da će sutra biti predata na daljnje postupanje tom tužilaštvu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općinski sud Zenica prošle godine ostvario kolektivnu normu od 141,45 posto

Položen kamen temeljac za izgradnju aneksa zgrade Općinskog suda Zenica

Bivši direktor Ratko Orlandić osuđen na 2,5 godine zatvora

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!