Bosna i Hercegovina     | 09.03.2020. 16:03 |

Petrović: Što je više SNSD-a u Sarajevu sve manje je Srpske

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 9. marta (FENA) - Ispravnost odluke PDP-a i SDS-a da se srpski ministri u prethodnom mandatu ne povuku iz Vijeća ministara BiH, što je godinu dana uporno tražio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, dokazuje stanje u trenutnom, krnjem sazivu ovog tijela“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

„Godinu dana smo nazivani najpogrdnijim imenima, jer smo odbijali da Vijeće ministara BiH ostavimo bez srpskih kadrova i znajući da to neće pomoći formiranju vlasti, nego naprotiv - SDA bi to jedva dočekala“, dodala je Petrović u saopćenju iz ove političke partije.

Ona tvrdi da je SNSD povlači nepromišljene i neodgovorne poteze.

„Zbog njihove neodgovornosti i želje da se što prije dočepaju par fotelja, ministar i zamjenik ministra u Vijeću ministara BiH iz Republike Srpske još nisu imenovani, a tim ministarstvima rukovode bošnjački kadrovi kojima se ne žuri da dobiju srpskog ministra i zamjenika. Zbog političke sujete, bezbjednosni sektor je u potpunosti prepušten bošnjačkoj politici - nemamo više ministra bezbjednosti, direktora SIPA-a, nadzora na bezbjednosnim agencijama. Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, samozvani patriota, smijenio je Srbe iz UO Centralne banke BiH i već osam mjeseci nisu imenovani novi članovi. Sve ovo je pokazatelj da što je više SNSD-a u Sarajevu, manje je Srpske“, istakla je Petrović u saopćenju Informativne službe PDP-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Reagiranje operatera za OIEIEK na navode direktora 'Farme Spreča'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo