Kultura     | 10.03.2020. 09:55 |

Altijana Bećirović iz Sarajeva izlaže pred mostarskom publikom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. ožujka (FENA) - "Ogledalo duše" naziv je izložbe slika autorice Altijane Tane Bećirović, koja će biti otvorena u Centru za kulturu u Mostaru u četvrtak, 12. ožujka u 19 sati.

Izložba je dio nedavno započetog ciklusa "Trebao mi je neki novi početak", kojeg mostarski Centar za kulturu organizira u veljači i ožujku i tijekom kojeg će se predstaviti slikari amateri, osobe koje se slikarstvom bave iz ljubavi, ali samo kao hobijem.

Altijana Tana Bećirović rođena je u Sarajevu. Svoj radni vijek je provela kao prosvjetni radnik i pedagog. Već nekoliko godina uživa u slobodi svoje mirovine, slobodnom vremenu i likovnom stvaralaštvu.

Sudjelovala je na nekoliko zajedničkih izložbi, a njena prva samostalna izložba bila je u svibnju 2019. godine u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu.

Akademski slikar Zlatko Dević govoreći o Altijani kaže kako je riječ o autorici s nesumnjivim talentom koja se svojom ljubavlju prema slikarstvu i slikama, koje odišu čistoćom duše, zanosom i iskrenošću, opire svemu što je kliše.

"Tana slika oslobođena svih kompleksa jednog amatera. Njene slike su pune iskrenosti i svojevrsnog emotivnog naboja, možda ne uvijek s manirom stilske dosljednosti i jedinstva što samo potvrđuje istraživanje prisutno u ne toliko dugoj slikarskoj praksi", priopćeno iz Centra za kulturu Mostar.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

U Goraždu obilježen Međunarodni dan dječije knjige

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu