Stranačke aktivnosti     | 10.03.2020. 10:33 |

Saopćenje za javnost GDSBIH

FENA Saopćenje

Povodom smrti Svetozara Pudarić predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić uputio je saučešće porodici i prijateljima.

Spahič se podsjetio na prijeratnu saradnju sa Svetozarom i njegovu izuzetnu stručnost i posvećenost zaštiti  kulturno-historijskog  i prirodnog naslijeđa  i dobara BiH.

"U opsjednutom Sarajevu bio je moj dragi prijatelj i kada smo razgrnuli opsjene i na događaje kojima smo bili sudionici gledali na različite načine ostali smo drugovi.Bolilo me je njegovo stradanje i njegove djevojke .Bile su to i moje rane  i rane Sarajeva koje su se slivale u sarajevske ruže na vrelom od krvi ispucanom asfaltu..Porodica Pudarić je otišla  iz Sarajeva da  bi se oporavila i vratila  se u voljeni  Grad . Svaki naš i slučajni susret bio je dodir sa stvarnošću koja je otimala vrijeme i prostor naših života. Nikada nisam shvatio ljude koji brišu i herojsko doba Grada ljudskosti kroz koje je išao tako ponosno i dobri Svetozar.Ranjeno je Sarajevo upoznalo njegove korake Sadašnje Sarajevo i sarajlije i  bi trebali, na pravi način, pamtiti plemenitog čovjeka koji je baštinio i darovao nesebično iz naše zajedničke sehare sve najbolje za svoje sugrađane u BiH ". 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDSBiH

Saopćenje za javnost GDSBiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana