Stranačke aktivnosti     | 10.03.2020. 12:12 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Cijenjen sportista, sportski trener i profesor Asmer Šeta novi je član Naroda i Pravde. Ovo je njegov prvi politički angažaman, a kaže kako je u Narodi i Pravdi prepoznao transparentnost, upornost i borbenost u istrajavanju na nekim zdravim principima, bitnim za naše društvo.

„Što se tiče političkih ambicija njih nikada nisam imao, niti sam planirao postati aktivan član neke stranke i zaista mislim da čovjek treba da radi ono što najbolje zna i u čemu je dobar. Lično uživam u svome poslu i mislim ga idalje na isti način raditi, ali ono što se u nekom zadnjem periodu počelo mijenjati u mojoj glavi jeste osjećaj odgovornosti prema zajednici i prema našim nasljednicima. Teška borba koju vodim godinama da svojim sportistima omogućim što bolje uslove za rad i napredak, te prepreke koje se na tom putu javljaju, bez obzira na uspjeh i kompetencije, su me također naveli da razmišljam da svojim doprinosom pokušam pomoći da se poboljšaju uslovi za sve sportiste i sve one koji BiH prezentuju u najboljem svjetlu. Vjerujem da mora i može bolje i da moramo na tome raditi i kao pojedinci i kao zajednica. U poslu koji obavljam osjećam se ostvaren i zadovoljan. Iskustvo i kapacitete koje imam, osjećam da sam na neki način dužan staviti na raspolaganje zajednici u skladu sa mogućnostima, a smatram to i moralnom obavezom“, kaže Šeta o razlozima pristupanja Narodu i Pravdi.

Šeta kaže kako je u djelovanju stranke Narod i Pravda prepoznao borbenost i istrajavanje na nekim zdravim i pozitivnim vrijednostima te transparentnost.

„Angažiranjem kompetentnih na određene pozicije dokaz je jednog drugačijeg pristupa koji prednost daje stručnima, a ne podobnima. Tome sam svjedočio na ličnom primjeru: Do sada nisam bio član stranke, a već drugi put me zovu iz Naroda i Pravde sa nekom jasnom vizijom moga angažmana i doprinosa društvu. Ovaj put sam ipak odlučio da stavim svoje kapacitete na raspolaganje i ako budem koristan i doprinesem bilo kakvim pozitivnim promjenama, u oblastima u kojima mogu dati doprinos, bit ću više nego sretan i ispunjen. Zaista smatram da svaki pojedinac, u skladu sa svojim mogućnostima, mora dati doprinos da izgradimo zdravo društvo jer samo tako možemo naprijed“, dodaje Šeta.

Asmer (Mehmeda) Šeta, rođen 23.05. 1978. u Travniku, odrastao u Bugojnu. U Sarajevo dolazi na studije, gdje je završio fakultet sporta i tjelesnog odgoja. Za vrijeme studija bio je član Karate kluba „Bosna“ i reprezentativac BiH i osvajač mnogih medalja. Nakon studija i uspješne sportske karijere osnovao je karate klub „Okinawa“, kroz koji je do sada prošlo više od 1000 djece.

Klub je do sada osvojio više od 3000 medalja, od toga su najznačajnije reprezentativaca BiH (balkanske i mediteranske igre, evropska prvenstva, a najznačajnija medalja koja je došla u 2019. je svjetsko srebro takmičara Hamze Turulje u kategoriji mladih seniora).

Paralelno sa sportskom karijerom radio je jedno vrijeme kao direktor zaštitarske agencije BIGA, a nakon toga i rukovodilac unutrašnje zaštitarske službe u Skenderiji.

Rukovodilac je velikog broja kampova za djecu i sportiste, škola plivanja i skijanja.

Trenutno zaposlen kao profesor u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji u Sarajevu.

Šeta je majstor karatea 5 DAN. Više puta nagrađivan kao trener, a za 2019. predložen, od predstavnika Karate saveza BiH i kantonalnog karate saveza, za najboljeg trenera BiH i kantona za 2019. Član je Upravnog odbora Karate saveza BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta