Bosna i Hercegovina     | 10.03.2020. 13:22 |

SIPA - Uhapšeno šest osoba zbog neovlaštenog prometa drogama

FENA Saopćenje

ISTOČNO SARAJEVO, 10. marta (FENA) - U nastavku operativne akcije kodnog naziva „SKY“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Organizovani kriminal“, u vezi s krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

U toku su pretresi na četiri lokacije u Stocu, Trebinju i Kiseljaku i u dosadašnjem dijelu operativnih aktivnosti, policijski službenici su otkrili i privremeno oduzeli više stotina hiljada Eura, tri tzv. „kripta” telefona, više mobilnih telefona, određenu količinu opojne droge kao i druge predmete i tragove koji se mogu dovesti u vezu sa naprijed navedenim krivičnim djelima.

Postoje osnovi sumnje da su se uhapšene osobe, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, bavile neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga, odnosno da se iste dovode u vezu s krijumčarenjem najmanje sedam tona opojne droge cannabis sativa iz Albanije i Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku, kao i dalje u zemlje Evropske unije.

Od navedene količine policijski službenici SIPA-e su u proteklih 20 mjeseci zaplijenili oko tri tone opojne droge cannabis sativa u više odvojenih operativnih akcija.

Nakon izvšene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšene osobe će biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti vrše se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Grčkoj uhapšena 63 člana kriminale grupe zbog nasilja na sportskim terenima

Italijanska policija uhapsila 13 zatvorskih čuvara pod sumnjom za mučenje maloljetnih zatvorenika

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu